Rýže nasladko je oblíbená hlavně u dětí. Vyzkoušejte tuhle sladkou variantu.
Hodnocení
3.1
/ 5 (74x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
1 l
voda
240 g
rýže
120 g
mandle
4 ks
hřebíček
130 g
med
podle potřeby
šafrán
na ozdobu
skořice mletá
podle chuti
citronová kůra
citronová šťáva
Postup přípravy
Do hrnce dáme vařit vodu s medem. Když voda přejde varem, sebereme pěnu a přisypeme rýži a vaříme do změknutí. Před koncem vaření přidáme citronovou šťávu, citronovou kůru, hřebíček a šafrán.
Uvařenou kaši nalijeme na talíře, necháme trochu vychladnout. Nakonec rýžovou kaši posypeme strouhanými mandlemi a skořicí.
Rýžovou kaši s medem a skořicí ihned podáváme.