Doporučuji si namíchat směs ze zmraženého hrášku, lusků, kukuřice, mrkve a fazolek. Zeleninovou směs nerozmrazujeme, jen necháme trochu "povolit“.
Sáčky s rýží propláchneme a dáme vařit podle návodu na obalu. Dobu vaření ale zkrátíme asi o polovinu, rýže nesmí být měkká. Sáčky s předvařenou rýží pak vyjmeme, necháme okapat a rýži vysypeme ze sáčků.
Na hluboké pánvi nebo v teflonovém hrnci rozpálíme olej, přidáme rýži a zprudka ji osmahneme. K rýži přisypeme zeleninu, špetku šafránu a naposledy, jen zlehka, promícháme. Asi 2 minuty necháme zprudka ohřívat, na dně pánve se utvoří kůrčička. Pak k rýži přilijeme 1 dl teplé vody, přikryjeme pokličkou, snížíme stupeň ohřívání na minimum a necháme rýži dusit doměkka. Dusíme asi 20 minut, bez míchání.
Rýži dušenou se zeleninou podáváme k minutkám z masa. Ze zbytků vychladlé rýže lze připravit rýžový salát.
Pozn: Pokud nespěcháme, vyhneme se rýži ve varných sáčcích a použijeme např. rýži Basmati . Chuť rýže se zeleninou bude mnohem výraznější.