Rohlíky, nejlépe z předešlého dne, nakrájíme na malé kostičky, zalijeme trochou mléka nebo vody a necháme nasáknout. Přebytečné mléko nebo vodu slijeme, přidáme vejce, sůl, pepř, trošku muškátového květu, nasekanou petrželku, pažitku a trochu kypřícího prášku. Vše pořádně promícháme.
Navlhčenýma rukama uděláme šišky (3 - 4) a dáme je do pevnějších mikrotenových sáčků a po stranách zavážeme. Necháme po stranách trochu místa, protože knedlíky nabudou.
Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme podle velikosti asi 20 minut. Po uvaření vyndáme knedlíky ze sáčků a ještě horké je krájíme na plátky režnou nití.
Rychlé houskové knedlíky podáváme jako chutnou přílohu k různým masům a omáčkám.