Recept na dobré a rychlé knedlíky, které jsou chutné jako příloha ke všem omáčkám a dušenému zelí.
0.5 lžičky | sůl |
2 ks | vejce |
2 dl | mléko |
1 špetka | kypřicí prášek do pečiva |
4 ks | rohlík |
15-20 dkg | hrubá mouka |
1 lžíce | čerstvá petrželka |
1 špetka | mletá kurkuma |
Rohlíky nakrájíme na kostky. Čerstvou petrželku opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. V míse smícháme mléko, sůl, hrubou mouku, petrželku, kurkumu, žloutky a trošku prášku do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. K řídkému těstíčku přidáme nakrájené rohlíky, vše promícháme a nakonec přidáme bílkový sníh. Hmotu dáme na balící fólii, vytvoříme tvar knedlíku, pevně zabalíme, několikrát fólii propíchneme, dáme do vařící vody a vaříme 20 - 25 minut (podle průměru). Rychlé ala karlovarské knedlíky sundáme z fólie, necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu. Chutnají výborně k jakékoli omáčce, dušenému zelí apod.
Svatomartinský speciál: Návod na dokonalou hostinu krok za krokem
Svatomartinské slavnosti jsou vlastně takovou generálkou na Vánoce. A každý rok se na ně těší čím dál více lidí. Voňavá pečená husa s křupavou kůrčičkou, nadýchané knedlíky na vícero způsobů a výborné domácí zelí. Když k tomu přidáte ještě husí kaldoun, paštiku a jako sladkou tečku svatomartinské rohlíčky nebo posvícenské koblihy, budete na opěvovanou gastronomickou událost dlouho vzpomínat.
Knedlíky ke svatomartinské huse: Jaké vybrat a jak je připravit?
Svatomartinská husa se bez knedlíků neobejde, které však vybrat? Budou se hodit kynuté houskové, bramborové, špekové, chlupaté, karlovarské nebo snad Pajfálské? A jaké můžeme i zkombinovat?
autor Jarmila
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena