0.5 l | mléko | |
1 ks | cibule | |
3 lžíce | mouka | |
0.5 l | voda | |
2 ks | rajčatový protlak | |
podle chuti | ||
---|---|---|
2-3 lžíce | cukr krupice | |
3 ks | bobkový list | |
5 ks | nové koření | |
1 kelímek | smetana na vaření | |
podle potřeby | ||
tuk na smažení |
Cibuli nakrájíme nadrobno. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli do zesklovatění, přisypeme asi 2 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Potom přidáme rajský protlak, který necháme chvíli probublat. Následně přidáme bobkový list, nové koření, sůl a hřebíček. Zalijeme 0,5 litrem mléka a necháme povařit. Dochutíme solí, cukrem a zahustíme moukou rozmíchanou ve 0,25 litru vody. Po uvaření rajskou omáčku propasírujeme přes cedník do jiného hrnce a případně dochutíme smetanou. Rychlou rajskou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím masem.
Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem
Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
Sezóna českých rajčat: Také zbožňujete domácí kečup a rajskou?
Rajčata jsou sice k dostání celoročně, ale nad krásně červená a voňavá rajčata z české úrody není, a v tuto dobu jsou pro naše tělo nejpřínosnější. Užijme si jejich sezónu, připravme si z nich výbornou rajčatovou polévku, omáčku, ale uchovejme si rajská jablíčka také na později - v podobě domácího rajčatového pyré či kečupu.
Autor:Libuška Chroncová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena