Chléb rukama roztrháme na malé kostičky a namočíme do menšího množství vody. Dále přidáme 2 kostky masoxu (vegetariáni přidají bujon zeleninový) a celý kmín.
Chléb přivedeme k varu a povaříme. Dobře hlídáme, chléb se může ode dna přichytávat, proto často mícháme po celou dobu vaření polévky. Pak přilijeme mléko.
Jakmile chlebová polévka přijde opět k varu, ochutíme mletým pepřem a muškátem. Chvíli provaříme a poté do polévky rozkvedláme vejce. Opět necháme projít varem a přidáme máslo na zjemnění. Do polévky můžeme nebo nemusíme přidat čerstvou nebo sušenou petrželku, případně libeček.
Rychlou a jednoduchou chlebovou polévku podáváme ozdobenou kouskem salátu. Já volil polníček, můžeme posypat mletým černým pepřem a čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Někdo posype i trochou nastrouhaného kvalitního tvrdého sýra. Kdo chce, může si dát jako přílohu k polévce toustový nebo jiný chléb.