Velmi chutné a lahodné "klobásky" pro každou příležitost.
Hodnocení
3.0
/ 5 (142x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
sůl
2 ks
vejce
1-2 lžíce
máslo
4-5 lžic
smetana
1 kg
kapr
muškátový květ
olej na smažení
mletý černý pepř
1 kg
vepřová krkovice
2 lžíce
mouka (krupice)
Postup přípravy
Kapra podusíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso z kapra na něm podusíme.
Vepřové maso a dušeného rybí maso umeleme. Přidáme koření, smetanu, krupici vejce a důkladně vše propracujeme v souvislou hmotu. Těsto necháme odpočinout, aby se prolnuly vůně a chuť.
Z odpočinutého těsta vyválíme asi na prst silné "klobásky", které obalíme v mouce.
Rozpálíme si olej a "klobásky" restujeme dozlatova.
Podáváme s tím, na co máme chuť.