Sváteční recept na známé cukroví, které se hodně prodává na pouti.
Hodnocení
3.0
/ 5 (2x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
těsto
250 g
máslo
2 lžíce
rum
4 lžíce
kakao
300 g
piškoty
50 g
cukr moučka
0.5 konzervy
kondenzované slazené mléko
na obalení
10 g
strouhaný kokos
Postup přípravy
Piškoty nakrájíme na malé kousky, nasypeme do misky a pokapeme rumem.
Změklé máslo vyšleháme se slazeným mlékem, kakaem a cukrem. Do vyšlehaného másla vmícháme kousky piškotů, hmotu na vále zpracujeme a vytvarujeme z ní váleček.
Hotový váleček obalíme ve strouhaném kokosu, zabalíme do potravinářské fólie nebo alobalu, necháme vychladit a nakrájíme na plátky.
Rumový kokosový suk podáváme jako cukroví na sváteční stůl.