Vyšší plátky očištěné roštěné zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme a podélně nakrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku prolisujeme.
Maso obalíme v hladké mouce a zprudka osmahneme z obou stran na sádle do hněda. Pak roštěnky vydáme a na výpeku opečeme cibuli dozlatova. K cibuli vmícháme mletou papriku a jakmile zpění, přidáme rajčatové pyré. Vše krátce orestujeme a zalijeme vínem. Do takto připraveného základu vrátíme opečené maso, vše ochutíme tymiánem, prolisovaným česnekem a dusíme spolu s pálivou slovenskou kapií doměkka. Během dušení maso podléváme podle potřeby vývarem.
Roštěnky v pikantní omáčce podáváme se špagetami nebo knedlíkem. Vhodným doplňkem k pokrmu je zakysaná smetana, kterou servírujeme zvlášť.