Nejprve si připravíme kaštanové pyré. Kaštany na pyré dáme do vody a vaříme zhruba 45 minut. Po uvaření je oloupeme a i tu hnědou slupku uvnitř. Takto připravená jádra kaštanů rozmixujeme.
Na těsto vyšleháme celá vejce s cukrem. Přidáme olej, mouku, kakao, kypřící prášek a promícháme. Těsto dáme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečený korpus potom necháme vychladnout na plechu.
Na náplň si z mléka a z vanilkového pudinku uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Máslo, cukr moučka a kaštanové pyré spolu utřeme a přimícháme do vychladlé kaše.
Na krém necháme zkaramelizovat cukr na pánvi, ale dříve než se úplně rozpustí, zalijeme ho mlékem. Zkaramelizovaný cukr necháme vychladnout a smícháme ho se šlehačkami, ztužovačem a vyšleháme.
Na korpus nejprve naneseme vrstvu náplně a poté vrstvu krému. Na vrchu ozdobíme hoblinkami z čokolády a necháme řezy v chladnu ztuhnout.
Řezy s kaštanovou náplní a karamalovou šlehačkou nakrájíme a podáváme jako výborný nadýchaný zákusek ke kávě nebo čaji.