Den předem uvaříme salko. Neotevřené salko dáme do kastrolu s vodou a 2 hodiny ho povaříme. Pak je necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Druhý den vyšleháme vejce s cukrem. Do pěny vmícháme horkou vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva a ořechy. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rovnoměrně jej rozprostřeme po celém plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.
Během pečení vyšleháme uvařené a vychladlé salko se změklým máslem.
Upečený korpus necháme vychladnout, potřeme krémem a posypeme mletými ořechy. Kdo nemá rád ořechy, může do těsta přidat kakao a krém přelít vlažnou čokoládovou polevou.
Hotové řezy karamel necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.