Indiánskou rýži namočíme do vody na 12 - 18 hodin, musí ve vodě popraskat, až poté je připravena k jídlu.
Sojovou omáčku smícháme s medem (případně nahradíme agávovým sirupem), kmínem a šťávou vymačkanou z celého citronu.
Hříbky (klidně i žampiony) očistíme a nakrájíme na plátky. V připravené marinádě je necháme naložené alespoň 6 hodin.
Květák a žlutou kapii dobře omyjeme a zbavíme nečistot. Vše nakrájíme nadrobno. Zeleninu smícháme se změklou rýží a marinovanými žampiony.
Připravíme si kari omáčku. Dužinu z avokáda rozmixujeme společně s kari kořením, medem a jablečným octem.
Kari omáčku smícháme s ostatními surovinami a máme hotovo. Raw kari risotto s žampiony podáváme jako hlavní chod.