Očištěná kuřecí prsa i s kostí vložíme do osolené studené vody a přivedeme do varu. Postupně odebíráme pěnu aby se nezavařila do polévky. Přidáme zeleninu a 5 kuliček celého pepře. Vaříme na mírném ohni ještě 30 min. Polévku scedíme přes jemné sítko do druhé nádoby.
Příprava knedlíčků:
Maso z kostí obereme a nadrobno nakrájíme nebo polememe. Do talíře dáme malou naběračku vývaru a necháme nasát housku. Poté housku vymačkáme. K housce přidáme nastrouhaný sýr, vajíčka, mletý česnek, petrželku a zázvor. Osolíme, opepříme podle chuti. Poznámka:protože při vaření se prakticky vyvaří sůl, je nutno směs kořenit silněji. Promícháme a tvoříme knedlíčky velikosti ořechů.
Pro dosažení nelepkavé směsi posypeme strouhankou.
Knedlíčky vaříme ve vařící vodě cca 10 min. Knedlíčky jsou chutnější, když se použije syrové mleté maso kuřecích prsou. V tom případě ale knedlíčky vaříme 15 min.