Půlku větší cibule na jemno nakrájíme a necháme ji na oleji zesklovatět. Přidáme rajčata nakrájená na menší kousky (asi tak dvou až tří centimetrové). Chvilku osmahneme a potom zahustíme dvěma lžícemi hladké mouky.
Poté podlijeme dvěma hrnky vody, zamícháme a můžeme přidat i ten rajčatový protlak. V poslední době nejsou rajčata nic extra a protlak polévce trošičku pomůže. Ale dělám ji většinou zdravěji bez něj. S protlakem nám na polévku stačí i jedno větší rajče.
Zamícháme a přihodíme podle chuti a potřeby pár kuliček pepře, nového koření a dva tři lístky bobkového listu. Polévku ještě osolíme a necháme přibližně 20 minut provařit.
Rajskou polévku z rajčat pasírujeme přes sítko a podáváme s nudlemi, výborná bude určitě i s rýží. Vždy se povede a všem chutná hlavně proto, že je z pravých rajčat!