Oloupeme a nasekáme cibuli a česnek, které smažíme na rozehřátém oleji a na středním ohni přibližně 5 minut. Přidáme protlak, přisypeme rajčata i se šťávou a rozmačkáme je. Přilijeme čtvrt litru vody, omáčku okořeníme bobkovým listem, oreganem, solí a pepřem. Vaříme na mírném ohni bez pokličky 30 minut.
Z mušlí odstraníme nečistoty a opláchneme je ve studené vodě. Otevřené mušle nekompromisně vyhodíme! Zbylé necháme okapat. Dále opláchneme a nadrobno nakrájíme petržel a olivy. Olivy smícháme s mušlemi a vložíme je do hotové omáčky. Rajskou omáčku s mušlemi vaříme asi 10 minut za stálého míchání. Mušle jsou hotové pokud se sami otevřou. Neotevřené mušle opět vyhodíme!
Nakonec rajskou omáčku s mušlemi ochutíme solí, pepřem a ozdobíme petrželí. K olivám (nebo místo nich) lze použít i ančovičky nebo kapary.
Rajskou omáčku s mušlemi podáváme s čerstvým bílým pečivem.