2-3 stroužky | česnek | |
2 ks | cuketa | |
1-2 špetky | bazalka | |
1-2 špetky | oregano | |
2 lžíce | olivový olej | |
500 ml | rajčatové pyré | |
1 svazek | jarní cibulka s natí | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl |
Celý svazek jarní cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme. Mladé cukety omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na drobnější kostičky. Já použila do receptu bylinky sušené, ale mohou být samozřejmě i čerstvé, jen je jemně nasekáme. V hluboké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a nejprve osmahneme cibulku. Poté vsypeme cuketu, osolíme a na mírném ohni necháme povolit a pustit vodu. Mezitím nám cuketa už začne měknout. Stačí ji opravdu jen pár minut podusit (cca 5 - 10 minut), aby zůstala al dente. Poté přilijeme rajčatový protlak, přidáme prolisovaný česnek, bylinky a necháme 3 - 4 minuty probublat. Kdyby byla omáčka příliš hustá, zředíme ji před probubláváním trochou vody. Rajčatovou omáčku s cuketou podle potřeby dosolíme a můžeme podávat. Rajčatovou omáčku s cuketou podáváme s těstovinami jako lehký hlavní chod.
Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem
Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci s těstovinami (ideálně špagety) sklidí velký potlesk!
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena