Kapra nakrájeného na podkovy vložíme do horké osolené a okmínované vody a vaříme 15 minut. Umyjeme rajčata, odkrojíme vrchní část, kterou si ponecháme na později, a vydlabeme. Vydlabanou část si dáme taky stranou. Lilky umyjeme, rozpůlíme a odstraníme vnitřek, abychom je mohli naplnit.
Připravíme náplň. Z uvařeného kapřího masa odstraníme kůži a obereme maso od kosti. K masu přidáme vydlabanou dužinu z rajčat pokrájenou na malé kousky. Podle chuti směs osolíme. Přidáme olivový olej, worcesterskou omáčku a bylinky. Doporučuji bazalku, oregano a tymián. Do směsi přidáme ještě nastrouhanou citronovou kůru a promícháme.
Směsí naplníme rajčata a lilky. Naplněná rajčata a lilky poklademe plátky mozzarelly. Rajče jedním plátkem, lilky dvěma, aby se pokryla naplněná plocha. Rajčata přikryjeme odloženým vrškem. Rajčata a lilky plněné kapřím masem s mozzarellou vyskládáme do pekáče, podlijeme trochou vody, do které přidáme máslo a dáme do předehřáté trouby na 170 °C. Pečeme 30 minut.
Rajčata a lilky plněné kapřím masem s mozzarellou ihned podáváme.