Mleté hovězí maso a vepřový bůček promícháme. Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na jemné kousky. Celer, mrkev a pastiňák očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Žampiony oloupeme a nastrouháme najemno.
Na oleji orestujeme cibuli, žampiony a kořenovou zeleninu. Postupně přidáváme umleté maso a mícháme tak dlouho, dokud se od sebe neodděluje. Nyní vmícháme pokrájená kuřecí játra, necháme je zatáhnout. Směs osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem, které necháme odpařit. Vývar promícháme se třemi lžícemi rajského protlaku, přilijeme k masové směsi a pod pokličkou zvolna dusíme asi 1 hodinu.
Nakonec ragú zalijeme sladkou smetanou, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a promícháme s nasekanou petrželkou.
Ragú ze směsi mletého masa nejlépe chutná s těstovinami. Můžeme ho však podávat v malých mističkách s česnekovými toasty jako předkrm.