2 stroužky | česnek | |
sůl | ||
majoránka | ||
1 ks | cibule | |
kmín | ||
mletý pepř | ||
40 g | sušené houby | |
60 g | sádlo vepřové | |
300 g | trhané krupky |
Trhané krupky propláchneme a ve slané vodě s kmínem uvaříme doměkka. Občas promícháme. Uvařené krupky scedíme.
Připravíme si všechny ostatní suroviny (česnek, houby, sádlo, koření a sůl). Oloupaný česnek utřeme se solí a s částí sádla vmícháme do uvařených krupek. Ochutíme pepřem a majoránkou. Sušené houby uvaříme zvlášť a nakrájíme nadrobno.
Do vymaštěného pekáčku vkládáme střídavě vrstvu doměkka uvařených krupek a vrstvu uvařených hub. Poslední vrstvu tvoří uvařené krupky, které pokapeme rozpuštěným sádlem.
Takto připraveného staročeského kubu pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 - 30 minut a po upečení staročeského kubu podáváme jako hlavní chod s kysaným zelím nebo se salátem z kysaného zelí.
Úvodní foto: Shutterstock.com
Recept na houbového kubu krok za krokem
Houbové hody: Zkuste houby zamrazit, usušit i naložit
Autor:Ludvo
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena