Chuťově vynikající recept na staročeskou pochoutku z trhaných krupek a sušených hub. Nejčastěji se podává s přílohou obsahující kysané zelí.
2 stroužky | česnek |
sůl | |
majoránka | |
1 ks | cibule |
kmín | |
mletý pepř | |
40 g | sušené houby |
60 g | sádlo vepřové |
300 g | trhané krupky |
Trhané krupky propláchneme a ve slané vodě s kmínem uvaříme doměkka. Občas promícháme. Uvařené krupky scedíme.
Připravíme si všechny ostatní suroviny (česnek, houby, sádlo, koření a sůl). Oloupaný česnek utřeme se solí a s částí sádla vmícháme do uvařených krupek. Ochutíme pepřem a majoránkou. Sušené houby uvaříme zvlášť a nakrájíme nadrobno.
Do vymaštěného pekáčku vkládáme střídavě vrstvu doměkka uvařených krupek a vrstvu uvařených hub. Poslední vrstvu tvoří uvařené krupky, které pokapeme rozpuštěným sádlem.
Takto připraveného staročeského kubu pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 - 30 minut a po upečení staročeského kubu podáváme jako hlavní chod s kysaným zelím nebo se salátem z kysaného zelí.
Úvodní foto: Shutterstock.com
autor Ludvo
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena