1 stroužek | česnek | |
olej | ||
sůl | ||
1 ks | vejce | |
strouhanka | ||
50 ml | mléko | |
majoránka | ||
mletý pepř | ||
1 ks | rohlík | |
1-2 lžíce | hladká mouka | |
400 g | míchané mleté maso |
Vejce dáme vařit natvrdo. Rohlík nakrájíme na kostičky a necháme jej rozmočit v mléce. Mléko podle potřeby dolijeme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
Mleté maso smícháme s rohlíkem, přidáme syrové vejce, hladkou mouku, česnek, podle chuti směs osolíme, opepříme a nakonec ji spojíme strouhankou. Směs pořádně promícháme. Uvařená vejce zchladíme a oloupeme. Každé vejce zabalíme do masové směsi a obalíme ve strouhance.
Na pánvi si rozpálíme olej a vejce na něm pomalu restujeme.
Hotová vejce po délce rozřízneme, posypeme jemně rozsekanou petrželkou. Vhodnou přílohou jsou brambory.
Autor:59
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena