Recept na placičky ze směsi mletého masa a strouhaných brambor.
Hodnocení
4.6
/ 5 (12x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
česnek
olej
sůl
3 ks
vejce
250 g
brambory
2 lžíce
mléko
majoránka
2 lžíce
hladká mouka
mletý černý pepř
500 g
míchané mleté maso
Postup přípravy
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
Do mísy dáme brambory. Přidáme zbylé ingredience, koření podle chuti a podle potřeby přidáme do hmoty vejce. Z masa vypracujeme vláčné těsto.
Z masové hmoty tvoříme mokrýma rukama malé placičky, které smažíme v oleji. Podle chuti můžeme plzeňský karšouch obalit v trojobalu.
Plzeňský karšouch podáváme se zeleninovým salátem nebo zelným salátem.