Do mísy vložíme mleté maso, přidáme koření, syrová vejce, jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a podle potřeby strouhanku. Zpracujeme v nelepivou směs a necháme odležet. Mezitím uvaříme a oloupeme vejce.
Z masové směsi vytvoříme placku a potřeme ji tenkou vrstvou kremžské hořčice. Poté postupně v pruzích naskládáme doprostřed placky tenké párky, okurky, napůl překrojená vejce, proužky slaniny a proložíme plátky sýra. Poté přeložíme a vytvoříme váleček, který důkladně spojíme mokrými rukama, aby sekaná v troubě nepraskla.
Syrovou sekanou zabalíme do alobalu, vložíme na plech a v troubě pečeme při 180 °C asi hodinu. Poté alobal nahoře opatrně rozevřeme a pečeme ještě asi půl hodiny dozlatova.
Plněnou sekanou podle tatínka nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem, bramborovou kaší. Je dobrá i po vystydnutí s chlebem.