Do vařící vody vložíme pórek nakrájený na velikost zapékací mísy. Vaříme 2 minuty, zchladíme a naskládáme do vymazané zapékací mísy. Pórek překrojíme tak, aby vznikla lodička na naplnění.
Vývar scedíme. Zeleninu očistíme a nastrouháme. Nastrouhanou zeleninu, nakrájenou cibuli a česnek podusíme na másle. Vychladlou zeleninu promícháme s vymačkanou houskou namočenou v mléce, přidáme petrželku, vejce, mletou klobásu, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.
Směsí naplníme pórek, zalijeme vínem a pečeme v troubě asi 20 minut. V 1/8 litru vývaru z pórku rozmícháme mouku, přidáme mléko, promícháme a zalijeme pórek. Posypeme strouhaným sýrem.
Pórek plněný grilovací klobásou zapečeme dozlatova. Podáváme na večeři či oběd s vařenými brambory, pečivem nebo jen tak.