Roštěnku v celku necháme nejdříve dozrát, aby byla po upečení křehká a šťavnatá. Roštěnku odblaníme, odkrojky odložíme na jiné použití a odblaněnou roštěnku omyjeme, osušíme, polijeme olejem a vmasírujeme ho do masa. Nesolíme, aby sůl z roštěnky nevytáhla šťávu. Maso vložíme do sáčku na mrazení, uzavřeme a odložíme na 4 dny do spodní části ledničky. Roštěnku denně promasírujeme a otočíme.
V den pečení roštěnku vyjmeme z lednice a necháme rozehřát na pokojovou teplotu, aby při pečení neutrpěla šok. Zatím si připravíme veškeré koření - římský kmín, celý koriandr, celé nové koření, celé kuličky světlého hořčičného semínka a celé černé koření. Vše rozdrtíme v hmoždíři nahrubo.
Roštěnku osolíme, potřeme hořčicí, obalíme v nadrceném koření z každé strany a na pánvi s rozpáleným husím sádlem maso zprudka opečeme (z každé strany asi 3 - 4 minuty, dokud se na povrchu nevytvoří kůrčička. Roštěnku necháme na pánvi asi 20 minut odpočinout, aby se v ní ustálily šťávy, potom ji vložíme do pekáčku, přelijeme výpekem, podlijeme vínem a přikryjeme alobalem.
Kořeněnou roštěnku v celku vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a pečeme asi 1,5 hodiny, roštěnka tak bude rovnoměrně propečená.
Upečenou roštěnku vyndáme na desku, přikryjeme alobalem a necháme opět asi 30 minut odpočívat, potom ji pokrájíme na plátky silné přibližně 0,5 cm.
Mezitím si upečeme brambory v husím sádle, připravíme ledový salát, který dochutíme solí a citronovou šťávou, a můžeme servírovat. Pečenou kořeněnou roštěnku potřeme chutným výpekem a podáváme s upečenými brambory, dochuceným salátem a tatarskou omáčkou. Chutná výborně i za studena s krajícem čerstvého chleba.