Recept na těsto a omáčku najdete zde:
Domácí kynuté těsto na pizzu a
Italská omáčka na pizzu.
Italskou omáčku dáme na pánev. Přidáme fazole a dusíme. Zatím si očistíme žampiony a nakrájíme je na větší kousky. Přidáme je k fazolím a společně podusíme, až fazole dostatečně zhoustnou. Směs necháme vychladnout.
Zatím z těsta vyválíme nebo prsty ručně vytaháme tenkou placku. Těsto rovnoměrně poklademe fazolovou směsí a doplníme sýrem a slaninou. Nakonec lehce okořeníme oreganem. Pokud máte rádi pikantnější, můžeme posypat nasekanou chilli papričkou.
Pizzu s fazolemi a slaninou vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 10 - 15 minut podle výšky těsta.
Upečenou pizzu s fazolemi a slaninou ihned podáváme. Sýr nedávejte eidam. Použijte raději mozzarellu nebo třeba ementál.