4 lžíce | med | |
3 kelímky | zakysaná smetana | |
1 balíček | dětské piškoty | |
500 g | čerstvá jahoda | |
1 kelímek | polotučný tvaroh | |
podle chuti | ||
---|---|---|
vanilkový cukr | ||
vanilkový lusk | ||
na ozdobu | ||
jedlé květiny |
Do větší mísy vyklopíme zakysané smetany a přidáme polotučný tvaroh. Smetanu s tvarohem promícháme a přidáme med podle chuti. Kdo má rád, přidá i trochu vanilkového cukru. Lépe však dort ovoní vydlabaný vanilkový lusk. Smetanovo-tvarohový krém dobře promícháme. Jahody opláchneme pod tekoucí vodou a odstraníme zelené stopky. Jahody nakrájíme na plátky. Začneme s přípravou dortu. Celé dno kulaté dortové formy s odnímatelným okrajem vyložíme piškoty. Piškoty pokryjeme vrstvou krému a stěrkou uhladíme. Na krém poklademe plátky jahod. Na řadu přijde opět vrstva piškotů a vrstva krému. Máme-li vyšší formu, můžeme udělat i třetí vrstvu, v tom případě krémem v jednotlivých vrstvách trochu šetříme, ale i tak je ho dost. Piškotový dort s jahodami dozdobíme plátky jahod, jedlými kvítky a uložíme na noc do lednice, aby pořádně ztuhl. Na druhý den opatrně odstraníme okraj dortové formy, dort nakrájíme na porce a podáváme. Piškotový dort se zakysanou smetanou a jahodami je skvělým dezertem pro každou příležitost - dětskou oslavu, narozeniny, ale i jen tak na chuť.
Čokoládový Sacher dort: Naučíme vás ho krok za krokem
Recept na velmi oblíbený a chuťově úžasný čokoládový dort, který podle našeho fotonávodu hravě zvládnete.
Vtipné dorty (nejen) k narozeninám
Dort k narozeninám – to už je dnes veliký kumšt. Komu nestačí osvědčená klasika, chce zapůsobit, ohromit a třeba i rozesmát, ten má rozhodně o čem přemýšlet. Famózních dortů je plný internet a nabídky cukráren se stále víc snaží o originalitu v pravém slova smyslu. Co když ale nemáte vůbec představu, jak by měl takový dort vlastně vypadat?
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena