Dort se vlastně skládá ze dvou druhů krémů, piškotů, ovoce a želatiny. První krém vytvoříme ušleháním 2 kelímků 15% zakysané smetany, 6 lžic cukru moučky a 6 lžic rumu. Druhý krém vytvoříme ušleháním 2 kelímků 15% zakysané smetany, 3 lžic cukru moučka, kakaa a 3 lžic rumu.
První krém dáme na spodní část formy. Poklademe 2 balení piškotů, které lehce zakapeme rumem a na tyto piškoty položíme druhý krém. Poklademe jakýkoli druh ovoce (jahody, borůvky, mandarinky).
Piškotový dort vložíme do lednice a necháme ztuhnout.
Mezitím si uděláme želatinu, nejlépe galaretku. Po zatuhnutí piškotový dort zalijeme lehce ztuhlou galaretkou a znovu vložíme do lednice.
Po cca 2 hodinách můžeme piškotový dort s ovocem nakrájet a podávat.