Rychlý recept na pikantní krém z nakládaných matjesů ala losos. Výborná chuťovka, kterou podáváme na kouscích pečiva zejména při oslavách Silvestra.
2-3 stroužky | česnek |
4 lžíce | majonéza |
1-2 ks | nakládaná feferonka |
2 lžíce | zakysaná smetana light |
150 g | filety z matjesů ala losos |
podle potřeby | |
---|---|
pečivo | |
na ozdobu | |
1 ks | červená cibule |
podle chuti | |
mletý černý pepř |
Rybí filety vyjmeme z nálevu a necháme okapat na sítku. Česnek oloupeme a usekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Chleba nebo housky nakrájíme na plátky a pomocí tvořítka z nich vykrájíme kolečka. Okapané rybí filety pokrájíme a spolu s feferonkami a česnekem rozmixujeme na hladký krém. Do krému vmícháme majonézu a odlehčenou zakysanou smetanu. Podle chuti pokrm opepříme. Pikantní rybí krém mažeme na kolečka pečiva a zdobíme červenou cibulí. Jednohubky podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu.
Smažené kapří kousky s kari omáčkou
(doba přípravy 45 min)
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena