0.5 kg | kuřecí křídla | |
marináda | ||
---|---|---|
1-2 stroužky | česnek | |
2 lžičky | olej | |
1 lžička | sůl | |
6 lžic | med | |
4 lžíce | sójová omáčka | |
0.5 lžičky | chilli koření | |
0.5 lžičky | mletá sladká paprika | |
0.5 lžičky | mletý černý pepř | |
4 lžíce | worcestrová omáčka |
Nejprve si připravíme marinádu. Smícháme olej, sojovou omáčku, worchesterovou omáčku, med, chilli koření, mletý černý pepř, mletou sladkou papriku, prolisovaný česnek a sůl. Kuřecí křídla necháme marinovat asi 24 hodin. Kuřecí křídla naskládáme do pekáče, přelijeme marinádou, přikryjeme alobalem a pečeme asi 45 minut zhruba na 150 °C. Poté maso odkryjeme a necháme asi 15 minut dopéct na vyšší teplotu, aby se vytvořila kůrka. Já osobně preferuji křidélka mazlavější. Pikantní medová kuřecí křídla podáváme s přílohou podle chuti, například s americkými brambory nebo hranolky.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Autor:Eliška
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena