sůl | ||
4 ks | vejce | |
50 g | máslo | |
petrželka | ||
1 ks | cibule | |
1 lžička | hladká mouka | |
100 ml | zakysaná smetana | |
citronová šťáva | ||
sardelová pasta | ||
mletý černý pepř |
Vejce uvaříme natvrdo. Petrželku a cibuli očistíme a nasekáme najemno. Do zakysané smetany přimícháme mouku, sardelovou pastu a citronovou šťávu.
Na másle zpěníme cibuli a petrželku. Pak ji zalijeme zakysanou smetanou. Podle chuti směs opepříme, případně i osolíme.
Uvařená vejce zchladíme a oloupeme. Nakrájíme je na kolečka, přidáme do omáčky a necháme prohřát.
Podáváme s pečivem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena