Zeleninu očistíme. Salát rozdělíme na jednotlivé listy, omyjeme a necháme okapat. Cherry rajčátka rozkrojíme na půlky, papriku nakrájíme na proužky. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
V misce rozetřeme oloupaný česnek s hořčicí a limetkovou nebo citronovou šťávou. Osolíme a důkladně rozmícháme.
Na pánvi zprudka opečeme na kostičky nakrájený toastový chléb, až je dozlatova.
Okapaný salát natrháme na kousky a ve větší míse promícháme s dresinkem. Přidáme rajčátka, papriku a promícháme.
Pestrý zeleninový salát s vejcem rozdělíme ihned na talíře, poklademe vejci, posypeme krutony, zakápneme olejem, dochutíme čerstvě namletou solí, barevným pepřem a ihned podáváme jako lehký oběd či večeři.