Smícháme mouku s práškem do pečiva, sodou, moučkovým cukrem, citronovou kůrou, mletou skořicí a sekanými ořechy.
Do vlažného mléka metličkou vmícháme rozehřáté máslo, med, vejce a žloutek. Přidáme sypkou směs a těsto důkladně promícháme. Perníkové těsto nalijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 35 - 40 minut. Upečený perník necháme na mřížce vychladnout.
Zatím si připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme s medem a jemně nastrouhanými mandlemi nebo ořechy. Vychladlý perník podélně rozkrojíme. Spodní plát potřeme medovým krémem, přiklopíme horním plátem perníku a povrch potřeme rozehřátým medem.
Perník s medovou náplní a polevou necháme uležet, nakrájíme a můžeme podávat.