těsto | ||
---|---|---|
4 ks | vejce | |
50 g | sádlo | |
1 lžička | fenykl | |
1 lžička | koriandr | |
150 g | med | |
400 g | cukr moučka | |
1 lžička | skořice mletá | |
300 g | hladká mouka | |
1 špetka | pomerančová kůra | |
1 lžička | jedlá soda | |
300 g | žitná mouka | |
na potření | ||
mléko | ||
cukr moučka | ||
podle potřeby | ||
mléko | ||
na ozdobu | ||
bílková poleva |
Med rozehřejeme a sádlo necháme změknout. Sodu rozpustíme v mléce. Koření umeleme nebo koupíme mleté. Mouku zpracujeme s vejci, medem, cukrem, sádlem, sodou rozpuštěnou v mléce, mletým kořením i strouhanou pomerančovou kůrou. Těsto necháme do druhého dne odpočinout. Plech vymastíme olejem. Uleželé těsto vyválíme na placku asi 3 mm silnou, z níž formičkou vykrajujeme hvězdičky. Hvězdičky nebo jiné tvary skládáme na připravený plech a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Ještě horké perníčky na stromeček potřeme oslazeným mlékem a později zdobíme bílkovou polevou. Perníčky na stromeček potřebují odležet. Foto: Pixabay.com
Veselí sobi: Vánoční čokoládové sušenky s karamelovou náplní
Za měsíc jsou tu Vánoce, proto přinášíme inspiraci v podobě doporučení na zábavné pečení. Připravte si netradiční cukroví, které potěší nejen výtečnou chutí, ale i pěkným vánočním vzhledem.
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena