Libovější bůček nebo krkovici uvaříme vcelku v osolené vodě do poloměkka. Vyndáme ho a necháme chvíli vychladnout.
Mezi tím v pekáči na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájenou slaninu nebo špek. Maso nakrájíme na kostky a dáme do pekáče. Přidáme sladkou papriku, pepř, kmín, chilli a podle chuti i jiné koření. Přidáme také kečup, rajský protlak a vše promícháme. Směs už nesolíme. Na to nakrouháme hlávku bílého zelí. Bude ho kopec, ale nebojte se. Vše podlijeme dvěma sběračkami vývaru, pekáč přikryjeme a dáme péci do trouby. Asi po 1/4 hodině se podíváme, jak nám spadlo zelí, vše promícháme a podle potřeby během pečení podléváme vývarem. Podle chuti dosolíme.
Pekáč vepřového se zelím podáváme s pečivem.