Do mléka rozklepneme 3 žloutky, přidáme špetku muškátového oříšku a toastový chleba nakrájený na kostičky. Přidáme nakrájenou slaninu, petrželku, opepříme, osolíme a vše promícháme.
Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme sníh. Po částech ho přidáme do směsi na nádivku a znovu promícháme. Kuře nasolíme ze všech stran a naplníme ho nádivkou. Pomocí špejle kuře uzavřeme, aby nádivka nevytekla.
Dno pekáčku poklademe nahrubo nakrájenou cibulí, přidáme kousek másla a pak vložíme kuře zády nahoru. Vše podlijeme trochou vody. Ze zbytku nádivky uděláme koule a přidáme do pekáče. Pekáč vložíme na plech a dáme do trouby. Pečeme asi hodinu a v průběhu podléváme vypečenou šťávou. Na posledních 20 minut kuře otočíme.
Hotové kuře dáme odležet na talíř a přikryjeme alobalem. Vypečenou šťávu scedíme a necháme svařit na pánvi. Přidáme trochu hladké mouky a promícháme. Pak zalijeme studeným vývarem a necháme 20 minut povařit. Podle potřeby dosolíme a potom přecedíme.
Pečené kuře s nádivkou naporcujeme a nandáme na talíř spolu s nádivkou a podáváme s omáčkou.
Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!