Vyzkoušejte recept na pečené kuře s bylinkovou nádivkou, které je vhodné na nedělní oběd. Bylinky můžeme použít, jaké máme rádi. Doporučuji bazalku s rozmarýnem. Ale lze i petrželku, mladou kopřivu, špenát či rukolu.
2 ks | kuře |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
grilovací koření | |
mletý pepř | |
nádivka | |
1 dl | mléko |
1 ks | cibule |
100 g | mandle |
4 ks | rohlík |
200 g | anglická slanina |
bazalka | |
čerstvý rozmarýn |
Kuřata si naložíme den předem. Omytá kuřata potřeme grilovacím kořením a olejem. Vložíme do zapékací mísy a necháme v lednici do druhého dne uležet. Druhý den si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a promícháme. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi oprančíme slaninu a poté cibulku dozlatova. Slaninu s cibulkou smícháme s namočenými rohlíky. Bylinky opláchneme a nasekáme nadrobno. Čím více bylinek, tím lépe. K nádivce přisypeme bylinky, sekané mandle, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy s kuřaty přidáme kousek másla a vložíme do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečeme 1,5 hodiny. Vždy zhruba po půl hodině přelijeme kuřata výpekem. Kuřata musí mít potřebnou šťávu, jelikož se do ní bude přidávat nádivka. Proto pokud se vypéká, přidejte trochu vody či másla. Po 1,5 hod kuřata vyjmeme z trouby a položíme na horní víko zapékací mísy. Do spodního víka, kde se pekla kuřata, rozprostřeme nádivku. Nádivku pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut. Poté položíme kuřata na nádivku a dopečeme posledních 10 minut. Pečené kuře s bylinkovou nádivkou podáváme s rýží.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
autor Hanka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena