Suroviny na zálivku (javorový sirup, chilli omáčku, cibuli nasekanou nadrobno, jablečný ocet, dijonská hořčice, worchesterová omáčka) promícháme ve velké míse a přidáme k nim žebírka. Důkladně promícháme, aby se žebírka stejnoměrně obalila. Potom je uložíme do ledničky a necháme aspoň čtyři hodiny marinovat.
Troubu předehřejeme na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Rozložíme žebírka na plech vyložený pečícím papírem a pečeme půl až tři čtvrtě hodiny, až budou hezky propečená a měkká.
Cukrovou kukuřici nakrájíme na 5-6 cm tlusté kousky, vložíme na 5 minut do vroucí vody a následně na gril. Až je kukuřice zlatavá, stáhneme ji z grilu. Na závěr přidáme bylinkové máslo na žebra i kukuřici.
Ingredience na chilli omáčku: chilli, sůl, pepř, hnědý cukr, limetová šťáva, kukuřičný škrob
Ingredience na bylinkové máslo: rozmarýn, sůl, čerstvé máslo