3 stroužky | česnek | |
2 lžíce | máslo | |
100 g | anglická slanina | |
1 ks | červená cibule | |
2 ks | chilli paprička | |
700 g | krůtí prsa v celku | |
125 g | sýr philadelphia | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
červená kapie | ||
mletý černý pepř | ||
hladkolistá petržel |
Začneme přípravou náplně. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kapii zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky a chilli papričky jemně nasekáme. Na lžíci másla necháme zesklovatět cibulku, vmícháme nasekanou chilli papričku a kapii. Vše krátce orestujeme a necháme vychladnout. V misce promícháme sýr s prolisovaným česnekem a vychladlou orestovanou zeleninou. Náplň ochutíme solí a pepřem. Krůtí prsa očistíme, podélně nakrojíme a upravíme do plátu. Maso tence rozklepeme, opepříme a poklademe slaninou, na kterou navršíme náplň. Pomocí folie maso svineme do rolády a důkladně uzavřeme párátky a zajistíme potravinářskou nití. Krůtí roládu zprudka opečeme ze všech stran na oleji a i s výpekem přendáme do pekáčku. Maso podlijeme malým množstvím vývaru, přidáme několik snítek hladkolisté petrželové natě a lžíci másla. Krůtí roládu s pikantní náplní přikryjeme a pečeme při 180 °C asi 35 - 40 minut. Hotovou krůtí roládu nakrájíme na plátky a podáváme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.
Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti
Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.
Recept na kuřecí roládu s mandlovou paštikou
Vyzkoušejte s námi recept na výbornou kuřecí roládu s nádivkou z mandlové paštiky, oliv a parmazánu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena