Jemná paštika, tentokrát z dietního králičího masa.
Hodnocení
2.6
/ 5 (61x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
1 ks
vejce
200 g
máslo
3 plátky
želatina
250 g
zakysaná smetana
1 ks
mladý králík
podle chuti
sůl
pepř
1 špetka
muškátový květ
sardelová pasta
podle potřeby
majonéza
olivy
Postup přípravy
Očištěného králíka rozsekáme na menší kousky a dusíme na másle asi 25 minut. Dáváme pozor, aby nezhnědl. Potom maso obereme a jemně umeleme, přidáme vejce, zakysanou smetanu, koření, sardelovou pastu a želatinu připravenou podle návodu na sáčku.
Vše dobře promícháme a dáme do formy vymazané máslem a 1 hodinu vaříme ve vodní lázni. Vychlazenou, ztuhlou paštiku krájíme na plátky a ozdobíme majonézou a olivami.