Cukety důkladně omyjeme, osušíme a nastrouháme na hrubší straně struhadla. Nastrouhané cukety vložíme do síta a vymačkáme, ať je zbavíme veškeré tekutiny. Vymačkané cukety vložíme do hlubší mísy. Z másla, mouky a horkého mléka si připravíme bešamel a necháme vychladnout.
Do cuket přidáme philadelphii a bešamelovou omáčku. Cukety promícháme, přidáme nastrouhaný ementál, polovinu strouhaného parmazánu a nakonec vejce. Dochutíme podle chuti solí a pepřem a cuketovou směs necháme odpočinout.
Z vajec, mléka, mouky a špetky soli si připravíme těsto na palačinky, které budeme na pánvi s troškou oleje smažit dozlatova.
Na pečící papír poskládáme hotové palačinky trochu přes sebe, abychom vytvořili obdélník. Palačinkový obdélník potřeme cuketovou směsí a pomocí pečícího papíru pod palačinkami vše zabalíme v palačinkovou rolku. Rolku zabalíme v papíru jako karamelku. Palačinkovou rolku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C 20 minut. Poté rolku rozbalíme, posypeme zbytkem parmazánu a položíme kousíčky másla. Rolku pečeme ještě asi 5 minut dozlatova. Palačinkovou rolku vyndáme z trouby.
Na bazalkový krém si ve vodní lázni mícháme philadelphii s lístky bazalky, 2 lžícemi vody, pepřem a za stálého míchání ho horký odstavíme.
Palačinkové rolky s cuketou nakrájíme na plátky, přelijeme bazalkovým krémem a podáváme jako výbornou chuťovku.