Vepřové panenky očistíme, zbavíme blan a tuku a omyjeme. Osušíme je a každou nakrájíme na 4 špalíčky. Šalotky očistíme. Špalíky panenky okořeníme grilovacím kořením, pepřem a solí.
Rozpálíme si pánev a všechny špalíky důkladně ze všech stran orestujeme, aby se maso zatáhlo. Pak je vyjmeme z pánve.
Připravíme si 4 větší kusy alobalu. Na každý alobal dáme plátek parmské šunky. Na ni dáme vždy 2 špalíky panenky. Šalotky podélně rozkrojíme. Ke každé panence přidáme 4 půlky šalotky a poklademe zbylou parmskou šunkou. Panenku s parmskou a šalotkou zavřeme důkladně do alobalu. Dáváme pozor, abychom alobal neroztrhli nebo do něj neudělali díru. Je to opravdu důležité, jinak bude maso suché.
Balíčky panenky vložíme na rozehřátý gril a grilujeme asi 10 - 15 minut, podle hmotnosti masa. Pak panenky s parmskou a šalotkou dáme na talíře a necháme ještě aspoň 5 minut odpočinout. Panenka s parmskou a šalotkou je skvělá s pečenými brambory. Ty můžeme udělat samostatně nebo přidat přímo do alobalu. Je ale třeba je předem uvařit téměř doměkka. Taktéž můžeme balíčky připravit v troubě, ale není to ono.