Jehněčí maso s kapustou bude chutnat celé rodině. Jako vhodnou přílohu volíme rýži.
Hodnocení
3.8
/ 5 (5x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
0.5 ks
kapusta
4 lžíce
sherry
150 ml
kuřecí vývar
2 lžíce
sezamová semínka
4 lžíce
sezamový olej
1 lžíce
strouhaný zázvor
1 ks
chilli paprička
700 g
jehněčí plátek
Postup přípravy
Olej nalijeme do woku a rozehřejeme. Vmícháme zázvor a chilli. Přidáme jehněčí plátky a osmahneme 2 - 3 minuty po obou stranách, dokud nejsou hotové. Potom plátky jehněčího vyndáme.
Ve woku rozehřejeme vývar a vaříme, než zbude polovina. Přidáme nakrájenou kapustu a vaříme 2 minuty. Pak přidáme jehněčí, papriku a sherry.
Orientální směs jehněčího masa prohřejeme, přidáme sezamová semínka a promícháme.
Orientální jehněčí maso podáváme pokud možno s rýží.