500 g | brambory | |
0.5 lžičky | kmín | |
2 lžíce | sádlo | |
6 kuliček | celý pepř | |
300 g | kysané zelí | |
300 g | uzená krkovice | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl |
Na jedné pánvi na lžíci sádla opečeme na kostičky pokrájené uzené, v tomto případě jsme použili uzenou krkovici. Poté přidáme kysané zelí, které si můžeme předem trochu překrájet, společně necháme prohřát. Brambory oloupeme, nakrájíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Na druhé pánvi rozpustíme zbytek sádla, vsypeme scezené brambory a dozlatova opečeme. Přidáme podrcený kmín a pepř a podle chuti dosolíme. Uzené a zelí smícháme s opékanými brambory a servírujeme. Opékané brambory s uzeným a kysaným zelím lze podávat i s volským okem.
Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem
Recept na dokonalou úpravu červeného zelí s brusinkami, které se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Dnes se ho naučíme připravovat krok za krokem.
Se šípkovou, nebo se zelím? Výběr nejlepších receptů z kančího masa
Lovecká sezóna je v plném proudu a byla by veliká škoda této příležitosti nevyužít a nevyzkoušet nové recepty. Kančí maso je tmavé a libovější než třeba vepřové, hodí se na přípravu minutek i do gulášů. Máme pro vás 8 výborných receptů právě z kančího masa.
Autor:cubeec
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena