Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Vepřové plátky můžeme naklepat, ale nemusíme. Maso okořeníme čerstvě mletým pepřem, chilli kořením a kdo má rád, jemně si plátky posype i madráským kari. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky
Vepřové plátky vložíme okořeněnou stranou do rozpáleného oleje. Povrch jemně poprášíme grilovacím kořením nebo podle vlastní chuti (koření na steaky, barbecue). Maso opečeme z obou stran dozlatova a potom ho dáme stranou.
Do výpeku vsypeme nakrájenou cibuli, osolíme a necháme zesklovatět. Následně vrátíme zpět maso, zalijeme vroucí vodou jen tak, aby bylo ponořené a pod poklicí pomalu dusíme doměkka.
Ostrá kýta na cibuli se hodí k bramborovým přílohám, rýži, těstovinám i chlebu.