Plátky masa s morkovou kostí očistíme, osolíme, opepříme, okrajové blány nařízneme a plátky obalíme v hladké mouce. Připravíme si zeleninu. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a malý stroužek česneku prolisujeme.
Připravíme si tzv. gremoládu. Jemně usekanou citronovou trávu promícháme s citronovou kůrou, usekanou petrželkou, prolisovaným česnekem a rozetřenou ančovičkou.
Na rozehřátém másle s olejem opečeme maso z obou stran a pak ho vyndáme. Na výpeku orestujeme cibuli a snítku rozmarýnu, pak maso vrátíme zpět a vše podlijeme bílým vínem. Jakmile se alkohol zcela odpaří přilijeme malé množství vývaru a plátky dusíme za občasného podlévání doměkka. Asi v polovině dušení maso opatrně obrátíme. Nakonec přidáme gremoládu a již jen krátce povaříme. Podle chuti pokrm dosolíme a dopepříme.
Telecí osso buco s rozmarýnem rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží. Výborně chutná s šafránovým rizotem.