Nejdříve králíka očistíme a naporcujeme na jednotlivé kusy, osolíme a okmínujeme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky.
Do pekáče dáme nakrájenou cibuli s česnekem a na to položíme naporcovaného králíka. Do půllitru nalijeme 2 dl oleje, přisypeme 2 lžičky mleté červené papriky, 2 lžičky chilli koření, trochu pepře, 1/2 lžičky vegety, 2 lžíce hořčice a doplníme vodou. Tak nám vznikne marináda, kterou králíka zalijeme.
Pekáč zakryjeme pokličkou a králíka dáme péct na asi 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C.
Okořeněný králík na cibuli a česneku bude mít dosti šťávy a jako přílohu podáváme bramborový knedlík. Kdo má raději brambor, není problém, je to dobré i tak.