Klasický recept na chuťově dokonale vyladěný tatarák s česnekovou topinkou.
1 ks | žloutek |
1 lžíce | hořčice |
1 lžíce | rajský protlak |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
worcestrová omáčka | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
šalotka | |
olivový olej | |
500 g | hovězí svíčková |
okurky cornichons |
Maso zbavíme šlach, nakrájíme ho na plátky a naškrábeme do misky. Přidáme olivový olej, sůl, pepř, na jemno nakrájenou šalotku, okurky, rajský protlak, hořčici, žloutek a worcestrovou omáčku. Všechno promícháme a podle potřeby ještě dochutíme. Teď si připravíme topinky - nakrájený chleba pokapeme olivovým olejem a opečeme na grilu. Hotové topinky potřeme paličkou čerstvého česneku, který jsme rozpůlili a posolili. Netradičně dobrý tradiční tatarák nandáme na topinku a podáváme.
Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná
V každé restauraci vám tatarák nemusí vždy naškrábat z pravé svíčkové. Chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák šéfkuchař.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena