Jako první uvaříme vanilkový pudink ze 400 ml studeného mléka a 1 balení vanilkového pudinku. Rozmícháme 1 balení pudinku s 2 polévkovými lžícemi cukru moučka a 2 baleními vanilkového cukru v 150 ml studeného mléka dohladka.
Zbytek mléka ohřejeme na nízkém plameni. Vlijeme tuto směs a za stálého míchání uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Dále 200 gramů změklého čerstvého másla vymícháme do pěny s 2 polévkovými lžicemi cukru moučka a postupně zašleháme elektrickým šlehačem vychladlý pudink. A máme hotový vanilkový krém.
Semeleme 250 gramů okrouhlých dětských piškotů na jemno, přidáme 500 gramů rozmrazeného kaštanového pyré, 50 gramů změklého čerstvého másla, 2 polévkové lžíce 40% rumu a zpracujeme rukama na kompaktní těsto.
Vysteleme pekáč rozměrů 25 x 35 cm pečícím papírem. Kaštanovou masu v pekáči rovnoměrně roztlačíme. Na tento korpus rovnoměrně rozetřeme vanilkový krém z pudinku a na krém poté rovnoměrně rozetřeme 500 ml ušlehané tuhé šlehačky s 1 polévkovou lžící cukru moučka.
Kaštanový kreméš dáme asi na 6 hodin vychladit do chladničky, poté pokrájíme na kostky, ozdobíme čokoládovou rýží, strouhanou čokoládou, kakaem a podobně.
Nepečený kaštanový krémeš podáváme jako jemný zákusek ke kávě nebo čaji.