Piškoty rozdrtíme válečkem nebo nastrouháme či rozmixujeme, jak nám to vyhovuje, poté je nasypeme do mísy. Přidáme cukr moučka, rum, uvařenou silnou kávu, kakao, bílek a vypracujeme těsto.
Na krém vyšleháme máslo do pěny a dále zašleháme žloutek, cukr moučka s mletými oříšky.
Těsto vyválíme do obdélníku na pečícím papíru poprášeném cukrem moučka. Vyválené těsto potřeme máslovým krémem a stočíme do rolády. Obalíme v mletých na sucho opražených lískových oříšcích.
Roládu dáme vychladit do chladničky, aby ztuhl krém. Kdo má rád, může lískové oříšky zaměnit za mleté ořechy, případně použijeme kokosovou moučku.
Nepečenou oříškovou roládu nakrájíme a servírujeme na talířcích jako jemný nepečený moučník.